Fasadna cigla

Fasadna cigla

Fasadna cigla ili opeka  kao građevinski meterijal tradicionalno se koristila na istorijskim građevinama još iz vremena Mesopotamije, ali danas je ona čest izbor i na modernim objektima. Napravljena je od ekološkog materijala –  prirodne gline, što je čini otpornom, prefinjenom i stilski upečatljivom.Pecena fasadna cigla je  čvrst,  ekonomičan, trajan i kvalitetan materijal, kome nije potrebno dodatno održavanje.

I danas ona spada u privlačna sredstva za dizajniranje fasada na porodičnim kućama, višespratnicama i poslovnim zgradama. Iako se osnove proizvodnje nisu umnogome tokom decenija promenile. Zahvaljujući tehnološkom razvoju, moderna postrojenja koja se bave proizvodnjom opeke, znatno su unapredila efikasnost i kvalitet proizvoda .Što se prvenstveno odnosi na dobro poznavanje svojstava materijala, poboljšanje kontrole pucanja, unapređenje dizajna i mehanizacije.

Ona  je idealna za oblaganje vašeg objekta jer zimi obezbeđuje neophodnu toplinu, a leti održava prijatnu temperaturu.

Poseduje prirodnu gustinu gline, pa svojim termoizolacionim kvalitetom uspeva da posetepeno podigne temperaturu u objektu i smanji potrošnju električne energije. Na taj način vam pruža udobnost u domu i novčanu uštedu.

Fasadnu ciglu nije potrebno farbati ili je na bilo koji način tretirati da bi se održao njen izgled i izdržljivost. Čak i posle 50 godina, ona je dalje jaka i pouzdana, kao i prvog dana. U odnosu na lakše materijale, ona štedi vaše vreme i novac jer ne zahteva nikakav specijalan tretman.